Etno štýl: Vneste svet do svojho domova

Čas čítania 3 minúty
Inšpirácia
Doprajte svojmu bývaniu nádych exotiky, iných kultúr a vzdialených svetov. S naším návodom to zvládnete. Máme pre vás tipy, ako na to.
obývacia izba v etno štýle bývania s okrúhlym kobercom

Etno štýl: Inšpirujte sa naprieč kultúrami a tradíciami

Etno štýl v interiéri je dizajnový prístup, ktorý čerpá inšpiráciu z rôznych kultúr a tradícií na celom svete. Odkazuje na exotiku, mieša v sebe bohatú paletu farieb, textúr a vzorov. Etno štýl prinesie do vášho domova kúsok veľkého sveta.
 

Základné znaky etno štýlu

  1. Farebná paleta: Vyberte si teplé, zemité tóny, ako je hnedá, oranžová, červená a zlatá. Zároveň sa nebojte výrazných farieb alebo vzorov, ktoré sa hodia k základným farbám.
  2. Textílie a vzory: Siahnite po bohatých a zložitých vzoroch. Tie vychádzajú z motívov rôznych kultúr. Najčastejšie sa stretnete s geometrickými vzormi, mandalmi, paisley vzormi (kašmírový vzor) a motívmi inšpirované prírodou.
  3. Prírodné materiály: Drevo, kameň, hlina, bavlna a vlna sú bežne používané materiály. Prírodné materiály dodávajú interiéru autentickosť.
  4. Dekoratívne prvky: Sošky, masky, ručne vyrobené predmety a umelecké diela – to je tá správna etno kombinácia.

Etno štýl v obývacej izbe: Stavte na doplnky

Obývacia izba v etno štýle nenechá nikoho chladným. Dajte miestnosti, v ktorej trávite veľa času, dušu.
Vyskúšajte napríklad etno kusové koberce. Inšpirujte sa napríklad zvieracími vzormi (pruhmi zebry alebo škvrny leoparda). Do vašej obývačky to prinesie dynamiku a výrazné vizuálne prvky.
Nevynechajte ani pestré vankúše a prikrývky, vďaka nim ľahko zmeníte vzhľad obývacej izby. Kombinácia rôznych textúr a farieb vytvára vizuálnu hĺbku.
Nábytok vyberajte najlepšie z prírodných materiálov, ako je drevo alebo bambus.

TIP
Skúste etno vinylové podlahy a etno PVC podlahy, ktoré dokonale imitujú drevo. Nevynechajte ani imitáciu kožušín.

Etno štýl v spálni

Aj v spálni sa môžete cítiť ako na dovolenke v inom svete. Máme pre vás niekoľko tipov, ako na to:

  • Použite baldachýn pri posteli.
  • Zaveste vzorované závesy a vyberte si etno obliečky.
  • Nezabudnite na dekorácie z rôznych kultúr, ako sú masky alebo ručne maľované obrazy.

Etno štýl na balkóne: Majte svoju džungľu aj v paneláku

Balkón v etno štýle sa rýchlo stane vašou malou oázou pokoja a relaxácie. Siahnite po bambusovom a ratanovom nábytku – prírodný vzhľad je základ.
Samozrejme, nezabudnite na zelené rastliny. Ak etno, vyskúšajte tropické kvety alebo nenáročné sukulenty.
Keď v noci teplota klesá, nezabudnite na pestré a pohodlné vankúše a deky so vzormi charakteristickými pre rôzne národy. Je to skvelý spôsob, ako dodať balkónu farbu a vzor.
Pridajte aj kusový koberec, ktorý balkón krásne zútulní a pridá na pohodlie. Chlad od nôh vás už na balkóne rozhodne trápiť nebude. Odporúčame kusové koberce vhodné do exteriéru. Prípadne siahnite po umelej tráve. Zistite, ako vybrať umelú trávu na balkón.

Etno štýl je ideálny pre tých, ktorí chcú vniesť do svojho domova kúsok veľkého sveta a exotiky. Keby ste si neboli istí, že je etno štýl bývania pre vás to pravé, pozrite si ďalšie dizajnové tipy: anglický štýl, prímorský štýl bývania, provensálsky štýl, japonský štýl, retro štýl, elegantný štýl, orientálny štýl, romantický štýl, industriálny štýl alebo bohémsky štýl.
 
 

Kategória článkov

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie BRENO tipy

  • obývacia izba vo vintage štýle

    Cesta časom: Vdýchnite domovu kúzlo vintage štýlu

    Vintage štýl bývania v sebe nesie nostalgickú krásu minulých čias. Nájdete v ňom šarm začiatku 20. storočia, ale aj hravosť 70. rokov. Nesnaží sa o dokonalú repliku, vytvára však útulný a osobitý priestor s nádychom histórie.

  • maľovanie detskej izby

    Ako vybrať farby do detskej izby

    Siahnite po farbách, ktoré dobre vyzerajú a pozitívne pôsobia na detskú myseľ. Zabudnite na to, že žltá do izby nepatrí. Vyvraciame mýty a prinášame praktické nápady aj podľa feng-šuej.

  • interiér v anglickom štýle bývania

    Anglický štýl bývania: čaro tradičnej elegancie

    Anglický štýl bývania je synonymom pre eleganciu a útulnosť. Čerpá z bohatej histórie a kultúrneho dedičstva Anglicka. Máme pre vás návod, ako naňho.

  • žena odpočíva na svojom krásnom balkóne s umelou trávou

    5 tipov pre krásny balkón

    Urobte si zo svojho domova zelenú oázu. Vieme, ako zútulniť a zároveň spríjemniť váš balkón. S týmito 5 tipmi budete mať hotovo raz dva!

5 predajní po celej SRZobraziť na mape
Potrebujete poradiť?0950 104 004
Po-Ne 8:00 - 20:00
Napíšte námeshop@breno.sk
alebo nás kontaktujte priamo
v on-line chate
Akčné ponuky z prvej ruky
Odtiene farieb podlahových krytín sa môžu líšiť od originálnych farieb pri zobrazení na rôznych monitoroch. Dekory kusových kobercov sa môžu trochu líšiť v závislosti od veľkosti koberca.
© 2024 Breno s.r.o. Všetky práva vyhradené.
Profesionálny e-shop na mierushopsys