Celý rok ako na dovolenke! S prímorským štýlom je to možné

Čas čítania 2 minúty
Inšpirácia
Návrat domov po pobyte pri mori býva plný nostalgických povzdychov. Nemusí to tak byť – skúste svoj interiér obliecť do prímorského štýlu a cíťte sa ako na dovolenke po celý rok. S týmito trikmi to zvládnete.
Interiér zariadený v prímorskom štýle bývania.

Čo je to prímorský štýl bývania: romantika a nostalgia v jednom

Predstavte si dom v blízkosti pláže niekde na pobreží, kde slnko pomaly ani nezapadá, a keď zafúka vietor, cítite zmes mora, soli a piesku.

Interiéry z tohto prostredia majú niekoľko spoločných znakov a nesú jedno pomenovanie – prímorský štýl bývania.

Základné znaky prímorského štýlu bývania:

  • spojenie bielej, modrých a pieskových farieb,
  • dekorácia z hrubých tkanín,
  • prírodné materiály,
  • patina na doplnkoch,
  • doplnky s prímorskou tematikou.


Postačí držať sa týchto piatich znakov, vhodne ich kombinovať, a aj vy sa môžete cítiť po celý rok ako na dovolenke.

Ako na prímorský štýl v obývacej izbe: Vsaďte na doplnky

Prímorský štýl v obývacej izbe nemusí hneď znamenať výmenu všetkého vybavenia. Siahnete po doplnkoch. Snažte sa čo najviac kombinovať bielu a modrú farbu, pridajte aj pieskovú.

Sivú sedačku doplňte napríklad modrými a bielymi vankúšmi – skúste aj pruhované. Na podlahu pridajte kusový koberec v prímorskom štýle bývania. Vhodné sú napríklad tkané koberce nazývané „bukláky“. Mnohé z nich majú pieskové odtiene, pôsobia veľmi prirodzene, a navyše sú aj odolné a ľahko sa čistia.

Ak sa chystáte na podlahu, pozrite si aj vinylové podlahy v prímorskom štýle a PVC podlahy v prímorskom štýle. Zistite, ako si vybrať podlahu do obývačky.

Ako na prímorský štýl v spálni: Zaspávajte, akoby ste boli na dovolenke

Kvalitný spánok je základom pre vaše spokojné ja. Každý večer si ľahnite do perín v prímorskom štýle. Zapáľte lucernu, ktorej svetlo pripomína maják, a na nočný stolík pridajte doplnky s prímorskou tematikou.

Ráno sa postavte na metrážny koberec v prímorskom štýle a vykročte do sveta v tom správnom štýle.

Ako na prímorský štýl na balkóne: Výhľad nezmeníte, zariadenie áno

Kde inde a kedy inokedy ako na balkóne a teraz. Užívajte si letné dni a babie leto na svojej terase v prímorskom štýle bývania.
Na balkón vyskúšajte:

  • Svetlá – dodávajú atmosféru letoviska. Čím viac, tým lepšie.
  • Závesné kreslo – hojdajte sa do rytmu svojich spomienok.
  • Ratanový nábytok – ako na terase niekde pri mori.
  • Koberec – aby vás neprekvapil chlad od nôh. Skúste kusové koberce z radu REDUCE alebo ADRIA, ktoré sú určené aj do exteriéru. Prípadne siahnite po umelej tráve. Zistite, ako vybrať umelú trávu na balkón.

Ak si nie ste istí, či je pre vás prímorský štýl vhodný, pozrite sa na ďalšie dizajnové tipy: provensálsky štýljaponský štýlretro štýlelegantný štýlorientálny štýlromantický štýlindustriálny štýl alebo bohémsky štýl.

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie BRENO tipy

  • Žena sediaca na kusovom koberci.

    Feng-šuej a koberce: Ako dodať domovu harmóniu od podlahy

    Chcete, aby sa váš domov stal oázou pokoja a harmónie? Staroveké čínske učenie feng-šuej vám s tým môže pomôcť. Podľa neho totiž hrajú práve koberce v interiéri dôležitú úlohu. Zistite, ako s ich pomocou usmerniť tok energie čchi a dodať interiéru na útulnosti.

  • obývacia izba v eklektickom štýle

    Eklektický štýl bývania: harmónia zdanlivého chaosu

    Eklektický štýl bývania je ako fascinujúca cesta okolo sveta, ktorá sa odráža vo vašom interiéri. Predstavte si spojenie vintage kresla s moderným abstraktným obrazom a perzským kobercom. Znie to chaoticky? Práve naopak. Skúste to tiež. Eklektický štýl je totiž o umení kombinovať zdanlivo nesúrodé prvky a vytvárať tak unikátny a osobitý priestor plný života a príbehov.

  • kúpeľňa v prírodnom štýle s bouclé kobercom

    Vytvorte si vlastnú oázu pokoja: prírodná kúpeľňa krok za krokom

    Predstavte si, že sa ráno prebúdzate s pocitom, že nevstupujete do bežnej kúpeľne, ale do upokojujúcej náruče prírody. Vítajú vás v nej totiž jemné zemité tóny a hebkosť prírodných materiálov. Pozrite sa za prah prírodnej kúpeľne. S trochou snahy a kreativity ju vytvoríte aj pri sebe doma.

  • inšpiratívna obývacia izba v japandi štýle s kusovým kobercom

    Japandi štýl: Objavte harmóniu japonskej estetiky v objatí škandinávskej útulnosti

    Japandi štýl bývania je ako svieži vánok, ktorý do vášho domova vnesie harmóniu a nadčasovú eleganciu. Vytvorte pri sebe doma atmosféru pokoja a pohody.