Trávnikový koberec a jeho cena

Čas čítania 2 minúty
Ako vybrať podlahu
Rozhodli ste sa kúpiť trávnikový koberec? Záleží na tom, čo od neho očakávate. Jeho cena však vôbec nemusí byť vysoká. Presvedčíme vás, že to zvládnete aj s rozpočtom do 8 € za m2.
Relax na umelom trávnikovom koberci na záhrade.

Trávnikový koberec: Cena do 10 eur za m²

Umelý trávnik si môžete zaobstarať už za veľmi príjemnú cenu. U ceny do 10 eur za m² máte väčšinou na výber umelé trávniky z polypropylénového vlákna a s nízkym vlasom.

Tieto trávnikové koberce sú skôr tenšie a majú nízku farebnú stálosť. Po istej dobe sa na priamom slnku ich odtieň zmení. Dobre ale poslúži v interiéroch alebo na zastrešených terasách.
Pre umelú trávu do exteriérov siahnite do vyšších cenových kategórií, kde nájdete kúsky s vyššou farebnou stálosťou.

Umelý trávnik: Cena do 17 eur za m²

So stúpajúcou cenou sa vám ponuka trávnikových kobercov rozširuje. Nájdete tu umelú trávu vhodnú do interiérov, ako aj do exteriérov.

Obvykle za cenu okolo 17 eur za m² zaobstaráte umelú trávu vyrobenú väčšinou z dvoch materiálov – polypropylénu (PP) a polyetylénu (PE). Táto kombinácia je odolnejšia a vlákna majú UV ochranu proti vyblednutiu.
TIP
Umelá tráva a voda

Pokiaľ nechcete, aby váš trávnikový koberec plával vo vode, siahnite po umelej tráve s perforovaným latexom.

Trávnikový koberec: Cena bez obmedzení

Do tejto kategórie patria trávy z výborných materiálov s vysokou kvalitou spracovania. Na prvý pohľad sa vám bude zdať, že sa jedná o skutočný anglický trávnik. Luxusná umelá tráva je veľmi príjemná na došľap a je pastvou pre oči.
Čo sa materiálu týka, všetky luxusné trávnikové koberce sa vyrábajú z polypropylénu a polyetylénu. Táto kombinácia sa skvele hodí do exteriérov.
TIP
Kusové trávy

Pokiaľ je váš rozpočet obmedzený a nemôžete si dovoliť umelú trávu na celú plochu, skúste siahnuť po kusovej tráve. Hodí sa napríklad pod bazén alebo pod bazénové schodíky.

Umelá tráva: Cena za pokládku

Pri rozpočte nezabúdajte tiež na pokládku a náklady, ktoré sú s ňou spojené. Cena za pokládku umelej trávy je v prípade inštalácie v interiéri minimálna U exteriérov je cena vyššia. Dôvodom sú najmä rôzne terénne úpravy.
Posledné odporúčanie na záver. Pri kúpe trávnikového koberca sa nepozerajte iba na jeho cenu. Dôležité sú aj konkrétne vlastnosti umelej trávy. Zistite, ako si vybrať umelú trávu.

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie Ako vybrať podlahu

  • detská izba s kusovým kobercom a vinylovou podlahou

    Ako zútulniť detskú izbu: Zamerajte sa na 7 kľúčových oblastí

    Deti školského veku trávia vo svojich izbách priemerne 4 až 6 hodín denne, aspoň to hovorí Americká pediatrická akadémia. Spríjemnite im tento čas, máme tipy, ako zútulniť detskú izbu.

  • mamička obúva syna na koberci v predsieni

    Z panelákovej predsiene do útulného zátišia: Skúste tieto tipy

    Vytvorte z predsiene vkusný a príjemný priestor - stojí to za to. Len si predstavte, akonáhle otvoríte dvere po náročnom dni v práci, bude na vás čakať útulný domov.

  • senior sediaci na pohovke pri ktorej leží kusový koberec

    Odolná a komfortná podlaha pre seniorov: Na čo sa zamerať?

    Výber správnej podlahy zohráva u seniorov kľúčovú úlohu. Mala by byť totiž predovšetkým pohodlná, bezpečná a ľahko udržiavateľná. V tomto článku vám poradíme, ako vybrať podlahu, ktorá splní všetky tieto požiadavky a spríjemní tak seniorom každodenný život.

  • kusový koberec a vinylová podlaha v predsieni

    Podlaha do predsiene: Tu záleží na odolnosti

    Predsieň je miestom s najvyššou záťažou v celom byte. Denne po nej prejdeme nespočetnekrát, a to často v topánkach, s ktorými sme pred chvíľou kráčali po ulici. Výber správnej podlahy do predsiene je preto kľúčový pre jej dlhú životnosť a váš komfort. Zároveň môže krytina predstavovať dizajnový kúsok, ktorý s eleganciou privíta doma nielen vás, ale aj vašich hostí. Vstup do vášho domu či bytu môže byť nielen praktický, ale aj reprezentatívny.