Ako vybrať podlahu do kancelárie: Skúste tipy našich odborníkov

Čas čítania 3 minúty
Ako vybrať podlahu
Podlaha do kancelárie by sa vám nemala iba páčiť, ale musí aj niečo vydržať. Vyberte ju tak, aby vyhovovala každodennej prevádzke. Ľahká údržba a komfort sú ďalšie atribúty, ktoré s rozhodovaním pomôžu.
Podlaha v kancelárii.

Ako vybrať podlahu do kancelárie: Strážte si odolnosť

Odolnosť je jedným z najdôležitejších kritérií. U kancelárskeho prostredia skrátka počítajte s väčšou prevádzkou ako v domácnosti. Podlaha do kancelárie musí vydržať každodenné používanie kolieskových stoličiek, časté prechádzanie a ďalšiu záťaž.

Našťastie pre vás, odolnú podlahu nájdete v každej kategórii, či už sa jedná o vinyl, PVC alebo koberce. Stačí si len vybrať:

  • Záťažové koberce: Zvládnu skutočne vysokú záťaž a majú dlhú životnosť. Pre kanceláriu vyberajte koberce s minimálnou triedou záťaže 32.
  • Vinyl: Aj tu sa pozerajte po podlahe s vysokou triedou záťaže. Čím vyššia, tým väčšia odolnosť. 
  • Záťažové PVC/lino: Pri kancelárii rozhodne siahnite po tejto kategórii. Vyznačuje sa vysokou odolnosťou.

 

Sledujte piktogram kolieskové stoličky
Vďaka nemu spoznáte, že hladká podlaha zvládne stále používanie kolieskových stoličiek. Pre podlahu v kancelárii je to skutočne nevyhnutnosť. V prípade, že už máte podlahovú krytinu bez tohto piktogramu, tak vás pred zbytočným poškodením hladkej podlahy ochráni podložka pod kolieskovú stoličku.

Ako vybrať podlahu do kancelárie: Potrebujete jednoduchú údržbu

Nechcete kvôli každej rozliatej káve volať čistiacu službu. Pokiaľ ide o jednoduchú údržbu, tak sú tou najschodnejšou voľbou vinylové a PVC podlahy.

Vinyl sa nielen ľahko čistí, je tiež odolnejší voči vode. Navyše je dostupný v rôznych farebných odtieňoch a vzoroch, čo umožňuje zladiť podlahu s celkovým designom kancelárie. PVC/lino je tiež, čo sa týka údržby, trefou do čierneho. Nehovoriac o širokej škále designov.

Svetlé odtiene a údržba
Na prvý pohľad pôsobí kancelária so svetlou podlahou čistejšie a upravenejšie. Na svetlých podlahách totiž škvrny nebijú do očí až tak ako na tých tmavších.

Ako vybrať podlahu do kancelárie: S dobrými tepelnoizolačnými vlastnosťami ušetríte za vykurovanie

Pri výbere sa okrem odolnosti môžete pozrieť aj na to, ako to má podlaha s vodivosťou tepla. Nechcete mať predsa v kancelárii pustené kúrenie naplno iba preto, že podlaha teplo neudrží.

Pri PVC/lino podlahách zlepší tepelnoizolačné vlastnosti filcový podklad. Určite vás zaujme, že vhodne zvolený koberec dokáže za kúrenie ušetriť tisíce.

TIP
Vyberte si koberce s filcovým podkladom, majú ešte lepšie tepelnoizolačné vlastnosti ako tie bez filcu.

Ako vybrať podlahu do kancelárie: Znížte hluk v kancelárii vďaka akustickým vlastnostiam

Podlaha s dobrými akustickými vlastnosťami tlmí hluk. Nerušivé prostredie je v kancelárii nevyhnutnosťou, obzvlášť, ak sa potrebujete na prácu sústrediť.

Čo sa akustických vlastností týka, je jednoznačným víťazom koberec. To však neznamená, že pri vinyle a PVC/lina budete počuť každý krok.

Ako vybrať podlahu do kancelárie: estetika a design

Podlaha by mala tiež ladiť s celkovým dizajnom kancelárie a vytvárať príjemné pracovné prostredie. Zvážte preto pri výbere farbu a dekor.

Vinylové podlahy a PVC/lino ponúkajú širokú škálu dizajnov, ktoré imitujú drevo, kameň alebo dlaždice.

Koberce zase dodajú kancelárii útulný vzhľad a sú dostupné v rôznych farbách a vzoroch. Výber farieb pri koberci rozhodne nepodceňte, odtieň, ktorý vyberiete, ovplyvní celkovú atmosféru kancelárie. Zistite, ako odtiene koberca mení interiér.

Veríme, že vďaka týmto tipom od našich odborníkov vytvoríte v kancelárii príjemné a reprezentatívne prostredie, ktoré vášmu tímu zefektívni produktivitu práce. Prostredie, kde trávime denne veľa času, stojí za to venovať pozornosť. S našou ponukou vás plánovanie bude baviť a výsledok tešiť, premenu je možné zvládnuť v luxusnom prevedení alebo aj so zameraním na výšku nákladov, vyberie si každý. Praktická zmena zlepší váš každodenný život, a tak hurá do práce!

Insert your text here

Kategória článkov

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie Ako vybrať podlahu