Ako vybrať hladké podlahy do kancelárie: Na toto sa zamerajte

Čas čítania 3 minúty
Ako vybrať podlahu
Hladké podlahy, najmä PVC a vinyl, sa v posledných rokoch stali veľmi populárnou voľbou pre kancelárske priestory. Ich obľuba pramení z kombinácie praktickosti, estetiky a priaznivej ceny. Zistite, ako vybrať hladkú podlahu do kancelárie.
kancelária s hladkou podlahou

Spoznajte základný rozdiel medzi PVC a vinylom

Predtým, než sa pustíme do hľadania správnej hladkej podlahy, pozrime sa na odlišnosti medzi týmito krytinami. Pre laika je hlavný rozdiel v spôsobe pokládky. Vinyl dostanete vždy v dielcoch a PVC vám dodáme zase v roli. Aj preto PVC podlahe niektorí hovoria vinyl v roli.

TIP
Viac sa dočítate v článku Vinyl vs PVC.

Prečo je PVC podlaha v kanceláriách populárna

Jednou z hlavných výhod PVC podláh je ich cenová dostupnosť. Vyberať môžete z mnohých dekorov, ich údržba je jednoduchá a pri správnom výbere majú skvelé akustické vlastnosti.

PVC aj vinyl podlahy dokonale na pohľad imitujú drevo. Vinylové podlahy navyše poskytujú autentický pocit dreva aj na dotyk, čo zvyšuje dojem prirodzenosti.

Prečo je vinylová podlaha v kanceláriách populárna

Vinylové podlahy predstavujú veľmi odolnú podlahovú krytinu. Vďaka svojej konštrukcii sú odolné voči deformácii. Navyše ponúkajú vynikajúce zvukovoizolačné vlastnosti a realistické imitácie dreva, kameňa alebo dlažby.

Nevýhodou vinylových podláh by mohla byť práve vyššia obstarávacia cena. V BRENO nájdete ale vždy vinyl v akcii.

Podlaha do kancelárie: Toto u hladkých podláh sledujte

Pri výbere medzi PVC a vinylovou podlahou sa zamerajte na tieto atribúty:
 

  • Typ kancelárie a jej využitie: Práve tieto dva parametre hrajú kľúčovú úlohu. Pre kancelárie s vysokou záťažou vyberajte vždy podlahy s vyššou odolnosťou. Sledujte preto ukazovateľ triedy záťaže (čím vyššia, tým odolnejšia). Okrem odolného vinylu vezmite do úvahy aj PVC podlahu. Odolnejšie kúsky nájdete v kategórii záťažovej PVC.

Kolieskové stoličky a tlak na podlahy
V kanceláriách, kde používate kolieskové stoličky, dbajte na to, aby mala podlaha piktogram kolieskovej stoličky. Pre ešte väčšiu ochranu podlahy kúpte do kancelárie aj podložky pod kolieskové stoličky, ktoré krytine pomôžu odľahčiť od nadmernej námahy. Umožní tiež vyriešiť situáciu, pokiaľ podlaha nie je označená piktogramom informujúcim o možnosti kolieskovú stoličku používať.

  • Údržba podlahy: PVC aj vinyl sú na údržbu nenáročné. Aj tu ale potrebujete zohľadniť frekvenciu upratovania, preto pri týchto podlahách odporúčame vyberať krytinu s PUR vrstvou, ktorá zaceľuje možné mikropraskliny, čím chráni povrch podlahy pred špinou. Údržba je tak jednoduchšia.
  • Zvukovoizolačné vlastnosti: Pokiaľ nepotrebujete, aby sa zvuk v kancelárii nepríjemne rozliehal, u PVC siahnite po tom s filcovým podkladom. Získate tak výborné akustické aj izolačné vlastnosti. Pri vinylových podlahách typu CLICK sa zase zamerajte na tie s integrovanou podložkou.
  • Dizajn a estetika: PVC aj vinylové podlahy sa dodávajú v širokej škále dekorov, od imitácie dreva a kameňa až po moderné betónové vzory. Správne zvolený dekor podlahy významne podčiarkne bytový dizajn a vytvorí celkový dojem z kancelárie, pričom dokáže doslova vytvoriť príjemné a reprezentatívne pracovné prostredie.

Podlaha do kancelárie: home office a domáca pracovňa

V dnešnej dobe mnohí z nás pracujú z domu. Pokiaľ máte doma samostatnú vlastnú pracovňu, pokojne sa riaďte pri výbere podlahy radami v odseku vyššie.

Ak patríte k tým, ktorí majú svoje pracovné miestečko v spálni alebo v obývacej izbe a podlahu tam už máte, tak myslite na jej odolnosť. Pokiaľ nedisponuje dostatočnou triedou záťaže, tak pridajte podložku pod kolieskovú stoličku – aby tlak koliesok nezničil podlahu.

Pokiaľ máte možnosť podlahu úplne vymeniť, tak rozhodne voľte krytinu s vyššou triedou záťaže a dobrými akustickými vlastnosťami. Požiadavky ohľadom triedy záťaže, akustickej izolácie a možnosti používať kolieskovú stoličku môže spĺňať aj koberec. Viac sa dočítate v článku Ako vybrať podlahu do kancelárie.

Veríme, že s našimi tipmi a ponukou zvládnete hravo vytvoriť príjemné prostredie presne podľa svojich predstáv, ktoré zvýšia efektivitu Vašej práce a ktoré Vás bude tešiť nielen svojim vzhľadom, ale aj praktickosťou.

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie BRENO tipy

  • Kusový koberec v spálni.

    5 dôvodov, prečo mať v spálni koberec

    V spálni sa dejú veci. Čo sa frekvencie a dĺžky týka – najčastejšie v nej spíme. Tejto bohuľubnej činnosti sa venujeme až tretinu svojho života. Všetci vieme, že kvalitný odpočinok je základ, možno ste ale nevedeli, že na kvalitu spánku môže pozitívne pôsobiť aj koberec. Máme aj ďalšie dôvody, prečo ho mať v spálni.

  • Vinylová podlaha s kusovým kobercom.

    Čo na podlahu? Koberec, PVC, vinyl, dlažbu alebo drevo?

    Premýšľate, aký druh podlahovej krytiny zvoliť do svojho interiéru? Aké výhody má koberec, vinyl, PVC podlaha alebo dlažba? Pokúsime sa vás zorientovať v pestrom svete podlahových krytín a pomôžeme s výberom tej najvhodnejšej.

  • pokládka skladané vinylové podlahy

    Skladaná vinylová podlaha - praktická a štýlová voľba pre váš domov

    Chcete podlahu, ktorá spája krásny vzhľad, dlhú životnosť a jednoduchú údržbu? V článku vysvetlíme, čo presne skladaná podlaha znamená, ako ju ďalej kategorizujeme a prečo je vinylová podlaha skvelou voľbou do každej miestnosti od kuchyne až po kúpeľňu.

  • Podlaha v kancelárii.

    Ako vybrať podlahu do kancelárie: Skúste tipy našich odborníkov

    Podlaha do kancelárie by sa vám nemala iba páčiť, ale musí aj niečo vydržať. Vyberte ju tak, aby vyhovovala každodennej prevádzke. Ľahká údržba a komfort sú ďalšie atribúty, ktoré s rozhodovaním pomôžu.