Ako odmastiť podlahu: tipy a triky ako na mastné škvrny

Čas čítania 2 minúty
Inštalácia a údržba podláh
Mastný fľak – na to sa naozaj nepozerá s potešením. Či už sa jedná o kvapku oleja z panvice alebo o usadený mastný film, zbaviť sa ho môže byť pekný oriešok. Našťastie existuje niekoľko osvedčených metód, ako odmastiť podlahu.
čistenie pvc podlahy od mastných škvŕn špeciálnym čističom na podlahy

Ako odmastiť podlahu: Stavte na komerčné čističe

Na trhu narazíte na širokú škálu čističov určených špeciálne na mastnotu. Medzi nimi vyniká čistič škvŕn B-Clean, ktorý si poradí aj s odolnou a zažranou špinou. Vďaka svojmu zloženiu dokáže efektívne rozpúšťať mastnotu a zanecháva podlahu čistú.

Pri výbere komerčného čističa nezabudnite zohľadniť typ podlahy. Niektoré sa hodia pre všetky typy podláh, iné ale môžu byť určené pre špecifické materiály, ako je drevo či dlažba. Vždy si preto starostlivo preštudujte etiketu a riaďte sa pokynmi výrobcu.

Odporúčaný čistič škvŕn B-Clean je univerzálny aj unikátny. Môžete ho použiť na čistenie kobercov, PVC aj vinylových podláh, čalúnenie alebo napríklad plastového nábytku či akýchkoľvek vodou umývateľných povrchov. Okrem mastnôt si poradí s farbivami, kávou, krvou, atramentom aj škvrnami od domácich maznáčikov. Jedná sa o osvedčeného pomocníka za priaznivú cenu, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti.

Čištění mastnoty na koberci
Jsme experti na podlahy, a tak jsme si čištění skvrn od oleje vyzkoušeli i v praxi. Zjistěte, jak na skvrny na koberci.

Ako odmastiť podlahu: Babské rady vás môžu vyjsť draho

Pokiaľ dávate prednosť prírodným riešeniam, môžete vyskúšať niektorý z domácich receptov na odmastenie podlahy. Upozorňujeme však, že môže dôjsť k poškodeniu podlahyVyužitie „babských rád“ preto radšej vopred dobre zvážte.

Možnosti, ktoré sa ponúkajú:

  • Ocot: Zmiešajte ocot s teplou vodou v pomere 1:1 a nalejte do rozprašovača. Nastriekajte na znečistenú podlahu a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom zotrite vlhkou handrou, a nakoniec vytrite do sucha.
  • Soda: Zmiešajte sódu bikarbónu s vodou a naneste na mastné škvrny. Nechajte pôsobiť 15 až 20 minút, a potom vydrhnite kefou. Nakoniec opláchnite vodou a vytrite do sucha.
  • Citrón: Šťava z citróna je prírodný odmasťovač. Naneste ju na mastné škvrny a nechajte pôsobiť niekoľko minút. Potom zotrite vlhkou handrou a vytrite do sucha.

Pozor:

Hoci sú domáce recepty šetrnejšie k životnému prostrediu a peňaženke, je dôležité si uvedomiť, že nie všetky povrchy znášajú kyslé prostredie octu alebo citrónu či sódu. Pred použitím je preto vždy vhodné vyskúšať roztok na menej viditeľnom mieste.

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie BRENO tipy