5 tipov pre krásny balkón

Čas čítania 2 minúty
Inšpirácia
Urobte si zo svojho domova zelenú oázu. Vieme, ako zútulniť a zároveň spríjemniť váš balkón. S týmito 5 tipmi budete mať hotovo raz dva!
žena odpočíva na svojom krásnom balkóne s umelou trávou

1. tip pre krásny balkón: svetlá a sviečky - tie proti komárom

Sú romantické, po zotmení dodajú balkónu nový rozmer a majú aj praktickú funkciu – vidíte aj v tme. Okrem svetiel, ktoré jednoducho zavesíte na zábradlie alebo na stenu, nezabudnite tiež na sviečky.

Balkón v lete, to nie je len romantika, ale aj komáre. Pri výbere sviečok preto siahnite po tých s repelentným účinkom.

2. tip pre krásny balkón: Studené nohy sú len pre nepripravených

Krásny pocit trvá dovtedy, kým sa na balkóne cítite pohodlne. Len čo vás začnú trápiť studené nohy, je celá romantická, pokojná atmosféra preč.

Vyskúšajte kusový koberec vhodný do exteriéru. Tou správnou voľbou sú napríklad „bukláky“, známe svojou odolnosťou. Vyberajte napríklad z radu REDUCE alebo ADRIA.

3. tip pre krásny balkón: Vytvorte si zelenú oázu

Nemusia to byť iba klasické kvetináče na zábradlí, siahnite aj po väčšom kvetináči s rastlinou, ktorú umiestnite do rohu balkóna. Kvety sú vhodné aj ako dekorácia na stenu, prípadne si vyberte závesné kvetináče, na ktoré môžete zavesiť svetlá.

Zelená však nezostane dlho zelená. Poznáme to - dovolenka, veľa slnka, nedostatočné zalievanie. Zelená umelá tráva ako podklad na balkón je voľbou, ktorú často uvidíte na rôznych terasách. A dôvodov je hneď niekoľko. Umelá tráva je praktická a farebne stála.

4. tip pre krásny balkón: Pohodlne sa usaďte

Môžete skúsiť sedieť na podlahe (má to veľa benefitov) alebo si zaobstarať nejaké to sedenie na balkón. Samozrejme ho nezabudnite doplniť vankúšmi a dekami – skrátka pohoda na balkóne.

5. tip pre krásny balkón: Zásteny doprajú súkromie a nielen to!

Takáto zástena je vynálezom storočia. Vďaka nej:

  • vám nikto nepozerá do vašej balkónovej oázy,
  • je balkón chránený pred zbytočnými nečistotami, slnkom a vetrom,
  • predĺžite životnosť svojho balkónového vybavenia.


A aby sme nezabudli na jeden veľmi praktický dôvod, prečo sa oplatí investovať do vylepšenia balkónového sedenia: Krásny balkón zvyšuje hodnotu vašej nehnuteľnosti. Tak sa do toho pustite a zariaďte si krásnu zelenú oázu.

Kategória článkov

Sledujte nás

Prečítajte si aj ďalšie články z kategórie Inšpirácia

  • Žena sediaca na kusovom koberci.

    Feng-šuej a koberce: Ako dodať domovu harmóniu od podlahy

    Chcete, aby sa váš domov stal oázou pokoja a harmónie? Staroveké čínske učenie feng-šuej vám s tým môže pomôcť. Podľa neho totiž hrajú práve koberce v interiéri dôležitú úlohu. Zistite, ako s ich pomocou usmerniť tok energie čchi a dodať interiéru na útulnosti.

  • obývacia izba v eklektickom štýle

    Eklektický štýl bývania: harmónia zdanlivého chaosu

    Eklektický štýl bývania je ako fascinujúca cesta okolo sveta, ktorá sa odráža vo vašom interiéri. Predstavte si spojenie vintage kresla s moderným abstraktným obrazom a perzským kobercom. Znie to chaoticky? Práve naopak. Skúste to tiež. Eklektický štýl je totiž o umení kombinovať zdanlivo nesúrodé prvky a vytvárať tak unikátny a osobitý priestor plný života a príbehov.

  • kúpeľňa v prírodnom štýle s bouclé kobercom

    Vytvorte si vlastnú oázu pokoja: prírodná kúpeľňa krok za krokom

    Predstavte si, že sa ráno prebúdzate s pocitom, že nevstupujete do bežnej kúpeľne, ale do upokojujúcej náruče prírody. Vítajú vás v nej totiž jemné zemité tóny a hebkosť prírodných materiálov. Pozrite sa za prah prírodnej kúpeľne. S trochou snahy a kreativity ju vytvoríte aj pri sebe doma.

  • inšpiratívna obývacia izba v japandi štýle s kusovým kobercom

    Japandi štýl: Objavte harmóniu japonskej estetiky v objatí škandinávskej útulnosti

    Japandi štýl bývania je ako svieži vánok, ktorý do vášho domova vnesie harmóniu a nadčasovú eleganciu. Vytvorte pri sebe doma atmosféru pokoja a pohody.